Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΙ «ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ» ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
 www.anatropistiglyfada.com/

ΚΛΕΙΣΤΟΙ «ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ»
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

            Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/8 το ΚΑΠΠΑ, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου όπως κανονικά έπρεπε. Και αυτό γιατί όπως διευκρινίζει δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες επιλογής παιδιών μέσω του ΕΣΠΑ. Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι είναι και άγνωστη η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους.
          Πρωτίστως βέβαια την κύρια ευθύνη φέρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την υποχρηματοδότηση των σχετικών προγραμμάτων και την «τυφλή» προσήλωσή της στην απαράδεκτη δέσμευση προς την τρόικα για περιορισμό προσλήψεων (ουσιαστικό πάγωμα) του αναγκαίου προσωπικού. Παίζεται λοιπόν και φέτος ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των γονιών που στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν μεγάλη ανάγκη από την παροχή της κοινωνικής αυτής υπηρεσίας από το δήμο.
          Με την ανάλγητη πολιτική που επέδειξε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με την περικοπή των πιστώσεων προς τα σχετικά προγράμματα του  ΕΣΠΑ και την καθυστερημένη μερική υπαναχώρησή της ύστερα από τις πιέσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούσε στις καθυστερήσεις αυτές και κυρίως στo να μείνουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς χιλιάδες παιδιά.
          Και σήμερα είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση της πολιτείας και του δήμου να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της οικογένειας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Να λαμβάνει μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών της παιδικής φροντίδας και τη συνακόλουθη απορρόφηση όλων των παιδιών.
          Μεγάλη ευθύνη φέρει και η απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν αντέδρασε ούτε στιγμή στην κυβερνητική αναλγησία, και δεν άκουσε τις έγκαιρες (ακόμη και πριν τις εκλογές επισημάνσεις της δημοτικής μας κίνησης αλλά και του Συλλόγου Γονέων των Παιδιών των παιδικών σταθμών) για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
          Ευθύνη φέρει και η νέα δημοτική αρχή που, ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν ψέλλισε ούτε κουβέντα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική, δεν πίεσε ούτε στο ελάχιστο προς τους αρμόδιους υπουργούς και προς την απερχόμενη δημοτική αρχή και δεν προετοίμασε την οποιαδήποτε λύση.
ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΠΑΙΔΙΑ
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς τους γονείς των παιδιών των Δημοτικών σταθμών για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται και αυτοί και τα παιδιά τους καθώς και αυτών που και φέτος θα βρεθούν εκτός Δημοτικών παιδικών σταθμών, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και αγωνιστικής διάθεσης της Δημοτικής αρχής, να πάει κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζωτικά θέματα των κατοίκων της πόλης μας.
Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία και τις προεκλογικές μας προτάσεις για τους παιδικούς σταθμούς επισημαίνοντας ότι απαιτείται αγωνιστικά να διεκδικήσουμε:
§  Την πλήρη και έγκαιρη κυβερνητική χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ των σχετικών προγραμμάτων.
§  Την ΑΜΕΣΗ στελέχωση των παιδικών σταθμών με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας για να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και παιδαγωγικά σωστή λειτουργίας τους. Μόνο έτσι θα σταματήσει η κοροϊδία και η εκμετάλλευση τόσο των εργαζομένων με τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις ή με μπλοκάκι κ.λ.π.) στους παιδικούς σταθμούς όσο και η ομηρεία των γονέων των παιδιών.
§   Την ίδρυση νέων παιδικών σταθμών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, παρέχοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και χωρίς τροφεία/δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους.
§  Το δικαίωμα εγγραφής σε όλα τα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας που επιθυμούν την εισαγωγή τους στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων – ανέργων ή μη νομιμοποιημένων και αλλοδαπών γονέων.
§  Την εγκατάσταση των Παιδικών Σταθμών σε κατάλληλα κτίρια με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες όπως φαγητό κ.λ.π.
§  Τη συμμετοχή των γονέων στη διοίκηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.


Γλυφάδα 31 Αυγούστου 2014

ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
www.anatropistiglyfada.com/

ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:
ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, που προέκυψε από  τις πρόσφατες εκλογές.
Ο νέος Δήμαρχος και η παράταξή του φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα, με προεξάρχουσα τη συμμετοχή επιφανών υπουργών της μνημονιακής συγκυβέρνησης, βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ καθώς και φίλων και οπαδών της από όλους τους γειτονικούς δήμους.
Στον χαιρετισμό του ο νέος Δημάρχος, επικέντρωσε στη δημιουργία ενός κλίματος συναίνεσης, επιδιώκοντας την δήθεν ανεξάρτητη, από πολιτικές επιταγές, λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου, γεγονός όμως που αποδυναμώθηκε από την θερμή υποδοχή των κυβερνητικών εκπροσώπων, δίνοντας, έτσι, το δείγμα γραφής της πολιτικής θέσης του κ. Παπανικολάου και των συνεργατών του. Άλλωστε οι προκλητικές αποδοκιμασίες - με τη σιωπηρή μάλιστα ανοχή του κ. Δημάρχου – μερίδας των υποστηρικτών του κατά τη σύντομη τοποθέτηση του επικεφαλής της κίνησης μας Τάσου Ταστάνη υπογραμμίζουν ότι δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη.

ΣΥΡΙΖΑ: Σεπτέμβρης 2014 - Αφετηρία ανατροπής

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα πρώτα έξι μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς



 Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Στάθη Σχινά για την οικονομία και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.   

Ακούστε την εδώ:
http://stokokkino.gr/article/11033/Ta-prota-eksi-metra-tis-kubernisis-tis-Aristeras

«Δεν μπορούμε να έχουμε έξοδο απο τη κρίση με πολιτικές λιτότητας και εσωτερική υποτίμηση, αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί μόνο υπέρ των δανειστών πρέπει να τερματίσουμε το μνημόνιο που είναι η πηγή του προβλήματος» δήλωσε στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης. 

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. 

Τόνισε πως μια χώρα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους». Επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών. 

Άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση

Ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρόνο τονίζοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει απο το «τερματισμό του μνημονίου που αποτελεί τη πηγή του προβλήματος».

- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου) 

- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.

-Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους. 

- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων. 

«Η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέους φόρους με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων»

Για προσπάθεια εντυπώσεων ώστε να καλλιεργηθεί ένα καλύτερο προεκλογικό κλίμα κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ο Γ. Δραγασάκης. Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα φορολόγηση με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων».

Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ τονίζοντας πως «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί». Προανήγγειλε ένα καινούργιο φορολογικό σύστημα τονίζοντας πως «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον καθώς δεν λειτουργεί».

 


Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ


Η δήμευση της περιουσίας αλά ΕΝΦΙΑ συνιστά άλλο ένα παράδειγμα της ακραίας και αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής. Η υπερφορολόγηση των πολιτών πνίγει την οικονομία και «τιμωρεί» εκείνους που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, μέσω της διαμόρφωσης περιουσιολογίου, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  


Αποσπάσματα συνέντευξης του Νίκου Χουντή στην εκπομπή του 'Πρωϊνό ΑΝΤ1': Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα τεχνικό θέμα στο οποίο πρέπει να διορθωθούν λάθη και υπερβολές. Είναι συνειδητή και σχεδιασμένη κυβερνητική παρέμβαση σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού, στο όνομα των δημοσιονομιών αναγκών και των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Όμως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδυνατεί να τον πληρώσει μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές του εισοδήματος, τους αλλεπάλληλους φόρους και τα χαράτσια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταργηθεί μέσα από την κινητοποίηση του λαού, τα κοινωνικά κινήματα  και την πολιτική αποδοκιμασία των μνημονιακών πολιτικών».

  

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιστολή της EBU για τη ΝΕΡΙΤ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιστολή της EBU για τη ΝΕΡΙΤ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως δημοσιεύεται στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία.  


Στην Κομισιόν φέρνει ο Δ. Παπαδημούλης την επιστολή – κόλαφο της EBU για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην ΝΕΡΙΤ



Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε»


  • Στις 100 πρώτες μέρες μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τι θα πρέπει να περιμένουμε; Ποια τα πρώτα της μέτρα;
Κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή. Δημοκρατία παντού από την πρώτη μέρα. Άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης για να ανακουφιστούν εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν πεταχτεί στον Καιάδα των μνημονίων. Κατάργηση της αθλιότητας του ΕΝΦΙΑ που γονατίζει τα μεσαία νοικοκυριά και δημεύει τη μικρή περιουσία. Αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα επίπεδα πριν τον ακρωτηριασμό τους. Άμεση και δραστική κατάργηση του εργασιακού καθεστώτος ζούγκλας. Πρώτα βήματα για μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, της ασφάλισης, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους. Έναρξη της προσπάθειας για τη μετάβαση στο αποκεντρωμένο κράτος των πολιτών.  
Και φυσικά σταθερή στάση, από τις πρώτες ώρες της νέας κυβέρνησης, απέναντι στην τρόικα, στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους. Γιατί δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε.
Όλη η συνέντευξη εδώ:
Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε»

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκτίμητο το πνευματικό έργο του Εμ. Κριαρά


ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκτίμητο το πνευματικό έργο του Εμ. Κριαρά

Η απώλεια του Ε. Κριαρά μας γεμίζει θλίψη. Ο Εμμανουήλ Κριαράς ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας, ένας βαθιά προοδευτικός και ευαίσθητος άνθρωπος, του οποίου το πνευματικό έργο είναι ανεκτίμητο. Η τεράστια συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας και την καθιέρωση της δημοτικής τον κατατάσσουν στους σημαντικότερους Έλληνες διανοούμενους και ερευνητές. Η αγάπη του για τη νεοελληνική γλώσσα και η αφοσίωσή του στην παιδεία και την έρευνα αποτελούν παράδειγμα για τις νέες γενιές. 

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Στο έλεος των Μνημονίων οι παιδικοί σταθμοί

Δημ. Στρατούλης: Στο έλεος των Μνημονίων οι παιδικοί σταθμοί

  • 10.08.2014
"Ακόμη και τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων στο έλεος των
Μνημονίων" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης αναφορικά με τα 48.000 παιδιά που
μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
(ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ) και εκφράζει τη στήριξή του στο αίτημα της ΚΕΔΕ για αύξηση της
χρηματοδότησης κατά τα 40 εκατ. ευρώ, ώστε να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει, "οι
βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης της δημόσιας χρηματοδότησης των
δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών οδηγούν σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες γονείς
από λαϊκά νοικοκυριά, κυρίως χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων, των οποίων τα παιδιά δεν
γίνονται δεκτά από τους εν λόγω σταθμούς" και καταλήγει: "Μια κυβέρνηση όμως, όπως η σημερινή,
που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε στα παιδιά μια θέση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και
παιδικούς σταθμούς έχει πλέον μετρημένες τις ημέρες της. Θα καταρρεύσει σύντομα κάτω από την
κοινωνική κατακραυγή, με τους αγώνες και την ψήφο του λαού μας".
Ενώ η αγωνία χιλιάδων γονέων μεγαλώνει, καθώς το κόστος των τροφείων σε ετήσια βάση
κυμαίνεται στα 3.500 ευρώ ανά βρέφος και στα 2.800 ευρώ ανά νήπιο, έχουν ξεκινήσει οι
διαπραγματεύσεις της ΚΕΔΕ με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης για αύξηση
της χρηματοδότησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη
να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι τα 160 εκατ. ευρώ που διατίθενται μέχρι στιγμής
μπορούν να καλύψουν μόλις 62.000 παιδιά. Συνεπώς, με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, 48.000
παιδιά θα μείνουν εκτός δομών.
Η.Β.
Πηγή: εφ. Η Αυγή 10/8/2014

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ: ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΛΑΤΕ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΛΑΤΕ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Τις μέρες αυτές είδε το φως της δημοσιότητας (και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας) κείμενο«μανιφέστο» 60 γαλάζιων δημάρχων το οποίο προσυπογράφει και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης μας. Ο κ. Παπανικολάου πριν καν αναλάβει επισήμως, απέσυρε τη μάσκα του ανεξάρτητου και συμπαρατάχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους της Ν.Δ. που επιδιώκουν τη διεκδίκηση της ηγεσίας στις προσεχείς εκλογές για τα όργανα της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθούν το προσεχές φθινόπωρο.
Παρουσίασαν λοιπόν την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης τους, που  για να θολώσουν τα νερά της δίνουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Κίνηση Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση». Μάλιστα από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες - σωστά κατά τη γνώμη μας - χαρακτηρίσθηκε ως «μανιφέστο υποστήριξης των πολιτικών του γνωστού εκπροσώπου της κ. Μέρκελ, κ. Φούχτελ»

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης


Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης 

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 21:00,
έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό,

το Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού η Fair Planet, η "Αλληλεγγύη για όλους"και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, 


μας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης, με τον Βασίλη Λέκκα

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Εκκλήσεις για φάρμακα στη Γάζα

Οι εκκλήσεις από πολλές μεριές για την αποστολή φαρμάκων για τη Γάζα συνεχώς πολλαπλασιάζονται.
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1500 και οι τραυματίες τους 8.000 οι περισσότεροι άμαχοι και ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για οποιοδήποτε είδος φαρμάκου και υγειονομικού υλικού.
Τα φάρμακα όμως που κυρίως έχουν ανάγκη θα τα βρείτε σε αυτό εδώ το αρχείο https://drive.google.com/file/d/0B9MB-ros_2DuUF9kc2dKTjZmOGc/edit?usp=sharing
Όσοι μπορούμε να συνεισφέρουμε ας επικοινωνήσουμε με το Μανώλη Ταμπάκη (6939490396),  ή το Στέλιο Πλιάκη (6946505419).
Τα φάρμακα και υγειονομικό υλικό που θα συγκεντρώσουμε θα παραδοθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Παράκληση τα φάρμακα να έχουν λήξη μετά το προσεχές 6μηνο. 
Η συλλογή του υγειονομικού υλικού θα ολοκληρωθεί την 15η Αυγούστου

Έκκληση για βοήθεια

Η ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και το Κόκκινο FM, μετά από έκκληση της Παλαιστινιακής ιατρικής οργάνωσης U.H.C.C., ξεκινούν καμπάνια για βοήθεια του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού Λαού και καλούν τις συλλογικότητες και τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια τους με φάρμακα, υγειονομικό υλικό καθώς και οικονομική βοήθεια (που συγκεντρώνει μόνο η Fair Planet) για την ανακούφιση των εκτοπισμένων.
Τα φάρμακα που έχουμε ανάγκη θα τα βρείτε σε αυτό εδώ το αρχείο https://drive.google.com/file/d/0B9MB-ros_2DuUF9kc2dKTjZmOGc/edit?usp=sharing