Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τις εκλογές τις πήρατε, δεν παίρνετε και λίγη εξουσία;



Τις εκλογές τις πήρατε, δεν παίρνετε και λίγη εξουσία;

του Στάθη Σχινά

«Το σύστημα έχει κι άλλα συστήματα πολλά....» λέει ένα παλιό τραγούδι του Κραουνάκη σε στίχους Νικολακοπούλου.Και στο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε των τελευταίων εκλογών ,αλλά και  τώρα,τις ημέρες αυτές κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης το καταλαβαίνουν στο «πετσί τους».

Υποτίθεται ότι έχουν την απόλυτη –στο πλαίσιο του πολιτεύματος πάντοτε- ευθύνη των όσων συμβαίνουν στον τομέα ευθύνης τους και έτσι νομίζετε οι περισσότεροι...Αμ δε....

Οι πρόσφυγες στο Ελληνικό - συνεχής ενημέρωση για τις ανάγκες





Επικαιροποιημένη λίστα ειδών σε έλλειψη για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό 9/10
Iατρείο: 
_ Hansaplast, Γάζες
_ Οινόπνευμα
_ Φάρμακα γενικης Ιατρικής (όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιϊσταμινικα, φαρμακα για το στομάχι)
_ Φυσιολογικούς ορούς

Είδη προσωπικής υγιεινής:
_ Σαμπουάν, υγρό σαπούνι για ντους σε ατομικές συσκευασίες
_ Αποσμητικά
_ Χτένες, βούρτσες μαλλιων
_ Ενυδατικές κρεμες (χεριών, σωματος)
_ Αντισηπτικά υγρα σε μικρή συσκευασία
_ Λίμες νυχιών μίας χρησης (χάρτινες)
(Δεν χρειαζόμαστε αλλες σερβιέτες και πάνες μωρών)

Είδη καθαριότητας χώρου:
_ Μάσκες και γάντια μιας χρήσης
_ Χλωρίνη
_ Χαρτί κουζίνας ρολό
_ Σακουλες σκουπιδιών (Μέγεθος Γίγας)
_ Βετεξ, κουβαδες, σφουγγαριστρες

Παράδοση καθημερινά, επί τόπου (σε λογικές ώρες.)

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ για ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ
ΔΕΝ χρειαζόμαστε άλλα ρούχα
ΜΟΝΟ κάλτσες και αδιάβροχα.
Συλλογή των ειδών γίνεται και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας Γεννηματά 71
καθημερινά 7-9 μμ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στον ΟΗΕ: Να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας στον ΟΗΕ: Να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση (βίντεο)



Η ομιλία του Αλ. Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015 (Post-2015 Development Agenda):
Κυρίες και κύριοι,

Είναι πολύ σημαντικό, ότι η «Αναπτυξιακή ατζέντα για μετά το 2015» αντιμετωπίζει τις αλληλένδετες προκλήσεις της εξάλειψης της φτώχειας και της επίτευξης της αειφόρου ανάπτυξης, καθιερώνοντας ένα ενιαίο σύνολο νέων στόχων που απαιτούν ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της ανάπτυξης.

Όμως, τα ερωτήματα παραμένουν.

Δεν αλλοιώθηκαν τα δομικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αλλοιώθηκαν τα δομικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ




Του Μιχάλη Σπουρδαλάκη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη. Και ήταν μεγάλη όχι τόσο λόγω του εύρους της, αλλά γιατί φαίνεται να ακυρώνει, προς το παρόν τουλάχιστον, τα σχέδια των αντιπάλων του. Σχέδια που φάνηκε να επικρατούν μετά το «πραξικόπημα» και την υποχώρηση του Ιουλίου. Τα σχέδια αυτά είχαν (και έχουν) να κάνουν με τρεις κυρίως στόχους: α) την πλήρη αποδοχή των πολιτικών λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, β) τον περιορισμό της ιστορικής νίκης του Ιανουαρίου σε αριστερή παρένθεση και γ) τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάψει να ταράζει τη νιρβάνα της μεταδημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται στο Μνημόνιο, μια και υπόσχεται να εξακολουθήσει να διαχειρίζεται και ανοίγει ζητήματα με ταξική μεροληψία. Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αναστέλλεται αφού οι αντίπαλοί του αδυνατούν να συγκροτήσουν πειστική λύση. Και, τέλος, παρά τη διάσπαση και την αδρανοποίηση σημαντικών στελεχών, το κόμμα δεν διαλύθηκε.

Από τον φόβο στην ελπίδα

Όχι, δεν είναι κάποια παλιά φωτογραφία από τα μαρτυρικά παλαιστινιακά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα της Βηρυτού, το 1982, τις μέρες που τα εγκατέλειπαν έντρομοι οι κάτοικοί τους καθώς πλησίαζαν τα ισραηλινά άρματα μάχης σκορπώντας παντού θάνατο. Ούτε του 1995 είναι η φωτογραφία, με μουσουλμάνους πρόσφυγες του βοσνιακού εμφυλίου που φεύγουν απ' τη Σρεμπρένιτσα για να σωθούν.
Το παιχνίδι του φακού με το λερωμένο τζάμι του βαγονιού σ' ένα κατάμεστο από πρόσφυγες τρένο στην Κροατία και το χλωμό φως που πέφτει στα πρόσωπα ξεγελούν το μάτι και δυσκολεύουν τον χρονικό προσδιορισμό. Είναι φωτογραφία της περασμένης εβδομάδας. Μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία κοιτάζει με αμηχανία τον φακό πίσω από το χνωτισμένο τζάμι και με αμυδρή ελπίδα το μέλλον. Δεν ξέρουν πού πηγαίνουν και τι θα βρουν, αν θα τους δεχθούν ή αν θα τους απορρίψουν, αν θα βρουν στέγη και για πόσο.
Στους διαδρόμους της ευρωσυνόδου έγινε το σκληρό παζάρι που θα ορίσει την τύχη τους, τη δική τους και χιλιάδων άλλων. Η Ευρώπη θέλει να διασώσει τη φήμη της, δεν θα τους εγκαταλείψει. Ακόμα κι έτσι, η φυγή είναι προτιμότερη από το μαρτύριο του φόβου στις ισοπεδωμένες γειτονιές του Χαλεπιού.
Διαβάστε ακόμη:

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες υπέρ των προσφύγων

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ κουβέρτες, μπουφάν ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ  βρεφικά είδη, όπως πάνες ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 
Προσφέρουμε εθελοντική εργασία 

Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2015 . 
ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ 
Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι οι σημαίες και οι αγώνες μας ,είναι τα όπλα της αριστεράς, απέναντι στην βαρβαρότητα του πολέμου ,του μίσους της ξενοφοβίας του ρατσισμού και του φασισμού.
Από το πρωί της Τρίτης και μέχρι τώρα ,η Περιφέρεια Αττικής , το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , ο Δήμος Π. Φαλήρου αλλά και αλληλέγγυοι εθελοντές από τις γειτονίες της νότιας Αθήνας Γλυφάδα ,Π. Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο , Αλιμος και όχι μόνο βρεθήκαμε για να βοηθήσουμε , στο χώρο του ΤΑΕ WKO DO στο Π. Φάληρο που έχουν μεταφερθεί για προσωρινή παραμονή και για προφυλαχτούν από την βροχή και το κρύο , πρόσφυγες .Οι ανάγκες είναι μεγάλες γιατί υπάρχει συνεχείς προσέλευση προσφύγων και κυρίως χρειάζονται εθελοντές για να αντιμετωπιστούν ζητήματα άμεσα ,όπως υποδοχής, μοίρασμα του φαγητού και των ρούχων ,επικοινωνίας και επίλυσης θεμάτων που έχουν σχέση με την συνέχιση του ταξιδιού τους προς τα σύνορα και ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε στιγμή. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και τσακισμένοι τόσες μέρες και νύχτες στη θάλασσα στη βροχή και στις κακουχίες για να φτάσουν μέχρι εδώ . Μανάδες ,μώρα ,γέροι ,νέοι , μα πάνω από όλα , αξιοπρεπείς ευγενικοί , γελαστοί, με υπομονή και αντοχές ,άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα όχι όμως την αξιοπρέπεια τους. 

Τάσος Ταστάνης 
Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Και τώρα δουλειά




www.avgi.gr

21.09.2015



Και τώρα δουλειά


Tα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε. Παρά τις επιθέσεις, συχνά ανοίκειες, που δέχτηκε από πολλές πλευρές. Παρά την προσπάθεια των ακραίων συντηρητικών της Ευρώπης, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και να εκβιάσουν τους Έλληνες. Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της διαπλοκής. Και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε πυκνά πυρά από πρόσωπα και δυνάμεις που προήλθαν από τις γραμμές του.
Την επομένη των εκλογών λέγεται συνήθως ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στην αναμέτρηση αυτή όμως υπάρχει νικητής. Είναι ο λαός μας, που απέτρεψε την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου και κράτησε ζωντανή την ελπίδα. Και υπάρχουν επίσης και ηττημένοι. Είναι όσοι ήθελαν να μετατρέψουν σε παρένθεση την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα κυκλώματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με πρώτη τη Ν.Δ., που έριξαν τη χώρα στον βάλτο.
Η δημοκρατία δικαιούται να γιορτάζει. Η Ελλάδα της προόδου δικαιούται να γιορτάζει. Η Ευρώπη της αλλαγής δικαιούται να γιορτάζει. Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ανέτρεψε αντιδραστικούς υπολογισμούς και σχέδια. Έδωσε νέα πνοή στη μάχη για μια άλλη πορεία και μια άλλη προοπτική της Ευρώπης. Και έδωσε επίσης τη δυνατότητα στην Αριστερά και τους συμμάχους της, από καλύτερες θέσεις, με ισχυρή λαϊκή στήριξη και με ανεβασμένο ηθικό, να επιχειρήσουν επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζονται η κοινωνία και η χώρα.
Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της νέας κυβέρνησης. Γιατί μπροστά της έχει την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας με τους δανειστές. Και κυρίως γιατί μπροστά της έχει το τεράστιο έργο -και τεράστια πρόκληση συνάμα- να γκρεμίσει το παλιό και να οικοδομήσει ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Ένα έργο που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, αν οι ίδιοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χθες, δεν το πάρουν στα χέρια τους.
Ας μην κρατήσουν οι χοροί, συνεπώς. Η παλινόρθωση απέτυχε, αλλά η ανόρθωση είναι μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο αποφασισμένος, πιο ώριμος, πιο προσγειωμένος, πιο έμπειρος, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, αρχίζει από σήμερα κιόλας τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια στην οποία θα αναδειχτούν οι δεσμοί του με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αλλά και το αγωνιστικό του φρόνημα, το ηθικό του πλεονέκτημα, η αφοσίωσή του σε όσους έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση.
Σ' αυτή την προσπάθεια έχουν τη θέση τους όλοι. Γιατί είναι μια προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά. Και από την έκβασή της θα κριθεί όχι το αύριο της Αριστεράς, αλλά το αύριο της χώρας.

Αποτελέσματα εκλογών Σεπτεμβρίου 2015 στο Δήμο Γλυφάδας

Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερά πρέπει να έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει με τις ιδέες της και το πρόγραμμά της. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο, να έχει έδαφος μπροστά της για να "τρέξει" τη χώρα και να βάλει οριστικά ταφόπλακα στα οργανωμένα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής.



Η σημερινή κάλπη θυμίζει δημοψήφισμα, αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Στον ελληνικό λαό τέθηκε εμφατικά το δίλημμα της διακυβέρνησης στη νέα περίοδο που άνοιξε μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Οι πολίτες σήμερα καλούνται να δώσουν όχι μόνο μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, αλλά και αλλαγής της χώρας, όλων όσοι την κρατούν καθηλωμένη, την οδήγησαν στη χρεοκοπία και προκάλεσαν τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

TO ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ



Η ιστορία γράφεται παντού
Αγωνιζόμαστε - Συμμετέχουμε - Ψηφίζουμε
Το αύριο έχει ταυτότητα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα



Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη,  να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια"

Αλ. Τσίπρας στο Σύνταγμα: Ο πόθος του λαού μας για τη ζωή, το δίκιο και την αξιοπρέπεια δεν θα γίνει παρένθεση 


Ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δεν μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δεν θα γίνει παρένθεση, τόνισε ο Α. Τσίπρας από την εξέδρα της πραγματικά μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα - Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια, πρόσθεσε - Να μην αφήσουμε τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης να δικαιωθούν

"Ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δε μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δε θα γίνει παρένθεση", τόνισε ο Α. Τσίπρας από την εξέδρα της πραγματικά μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα.

"Τη Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη,  να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια", πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας έτσι τις εκλογές της Κυριακής.
"Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα", πρόσθεσε.

"Απευθυνόμαστε σε κάθε αριστερό, που περίμενε περισσότερα που προσδοκούσε περισσότερα. Να μην αφήσουμε τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης να δικαιωθούν", είπε απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

"Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά", κατέληξε με έμφαση.


Ολόκληρη η ομιλία του Α. Τσίπρα

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Τσίπρας: Προοδευτική κυβέρνηση των λαϊκών στρωμμάτων ή επιστροφή της Ν.Δ.;




Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Π. Λοράν, Γκρ. Γκίζι, Σκα Κέλερ και Π. Ιγκλέσιας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, χαιρετισμό πριν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα θα απευθύνουν ο Πιέρ Λοράν, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, ο Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Ποδέμος και η γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ.

Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρευρισκόμενοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

To δεκάλεπτο του ΣΥΡΙΖΑ

Απλές απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις

Μπροστά στα διλήμματα της κάλπης οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν την ρήση του Lev Landau: «Οι απλές λύσεις είναι οι σωστές λύσεις«
  • Τελικά η κυβέρνηση αποδείχθηκε «μία από τα ίδια»;
Όσοι ισχυρίζονται ότι η ψήφιση της νέας συμφωνίας δικαιώνει τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκρύπτουν, πολύ βολικά, τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στα μνημόνια:
  •  Εγκατάλειψη και ερήμωση των 2/3 της ελληνικής γης.
  •  Πελατειακός εγκλωβισμός μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.
  • Διαπλεκόμενος, αντιπαραγωγικός και κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας.
  • Απομύζηση και κατασπατάληση του φυσικού και οικονομικού δυναμικού.
  • Διεφθαρμένη, κομματοκρατούμενη δημόσια διοίκηση.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είναι υπόλογες μόνο για τα μνημόνια, αλλά κυρίως για τις αιτίες που οδήγησαν στα μνημόνια.Είναι υπόλογες για το φαύλο καθεστώς που διέλυσε την χώρα.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να κρίνει, εάν θα παραδώσει ξανά την χώρα σε όσους την καταλήστευσαν και την ξεπούλησαν ή θα εμπιστευτεί ξανά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα. 
Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία. 
Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.

Ολόκληρο το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ


Το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η αποχή και η απόχη της διαπλοκής


Η αποχή και η απόχη της διαπλοκής


«Για να μην επιστρέψουμε το κράτος της διαφθοράς και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, η απάντηση βρίσκεται στα χέρια του λαού: παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Δεν τη χαρίζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να έχουν οι νέοι και οι νέες την ελπίδα και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο τους!»


Το κύριο άρθρο της Αυγής

πηγή: Αυγή

Οι εκλογές αυτές μοιάζουν με δημοψήφισμα. Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση και την αλλαγή της πατρίδας μας ή για τη συντηρητική παλινόρθωση.

Τρεις μέρες πριν από την κάλπη, τα στρατόπεδα και οι πολιτικές διαφορές των κομμάτων έχουν αποκρυσταλλωθεί. Από τη μία βρίσκονται οι δυνάμεις και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας (που έδρασαν από κοινού "χειρουργικά" στο δήθεν σκάνδαλο Φλαμπουράρη). Και από την άλλη είναι οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης, που καλούνται να δώσουν τη δεύτερη εντολή στην κυβέρνηση που αντιπαλεύει τα συμφέροντα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ _4

Με την εμπιστοσύνη του κόσμου να κυβερνήσουμε γιατί το έχει ανάγκη η χώρα

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Με το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, συζητάμε για όλα τα σημαντικά πολιτικά επίδικα της περιόδου.

Η πρώτη μας ερώτηση αφορά την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του 3ου μνημονίου τόσο από τα δεξιά (από το 20 δευτερόλεπτο έως το 6:24) όσο και από τα αριστερά (6:24 έως 16:20).
Για τη ΛΑΕ και τις προτάσεις της ο Γιάννης Δραγασάκης απαντά κριτικά για την πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη (16:20 έως 20:25).
Για τις δυνατότητες να υπάρξει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» ο Γιάννης Δραγασάκης διατείνεται ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό και σκιαγραφεί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, απαντά πόσο εφικτή είναι η απομείωση του δημόσιου χρέους (20:25-30:45).
Ο Γιάννης Δραγασάκης μας μιλά ακόμα και για το επίδικο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου (30:45), αλλά και για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες (37:02). Ακόμα, δίνει τη δική του απάντηση στη φημολογία ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές θα ηγηθεί προσωπικά μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» (40:27).
Τέλος απαντά στην ερώτηση ποια κατά τη γνώμη του ήταν τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην επτάμηνη διακυβέρνηση για τα οποία αξίζει κανείς να τον ξαναψηφίσει (43:21).

εδώ στο νότο: Σκέψεις και προβληματισμοί μπροστά στην κάλπη


εδώ στο νότο: Σκέψεις και προβληματισμοί μπροστά στην κάλπη:
 γράφει ο  Νίκος Χατζηγιαννάκης
 Η σιωπή σε οριακές ιστορικές στιγμές σαν τη σημερινή δεν είναι χρυσός, όσο αποκαμωμένοι κι αν αι...

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ _3

Λίστα Λαγκάρντ

Ύστατο Χαίρε στον Παναγιώτη Ταστάνη


Το ύστατο χαίρε δώσαμε χθες 14/9/2015 στον παλαίμαχο αγωνιστή της αριστεράς Παναγιώτη Ταστάνη.
Ο ήρεμος αυτός άνθρωπος βαθιά κατατρεγμένος, όπως πολλοί αριστεροί της γενιάς του, βίωσε τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, από τα βουνά της Αλβανίας, στην ΕΑΜική αντίσταση, τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου, την εξορία της χούντας…

Σταθερός στα ιδανικά της αριστεράς για ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη έφυγε για να πάει το μήνυμα στους συντρόφους της δρακογενιάς και στον πρόωρα χαμένο ποιητή Αρη Ταστάνη : Προχωράμε!

no apohi | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτογραφίες από την προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας 12/9/15


Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν οι πολίτες θα τολμήσουν την ανανέωση του πολιτικού συστήματος και την αναγέννηση του κράτους ή θα επιλέξουν τους γεννήτορες της χρεοκοπίας. Να δοθεί ο πολιτικός χρόνος να εκδιπλωθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα: κράτος και δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμοί, εργασία, πρόνοια. Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει αναδιανομή ισχύος και πλούτου υπέρ των αδυνάτων και των πληττόμενων μικρομεσαίων, σημαίνει άρση των ανισοτήτων, σημαίνει διεύρυνση του ορίζοντα ελευθερίας. Η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη και ψυχική ανάταση, για πολιτισμική επανεκκίνηση. N. Ξυδάκης



Βίντεο από την προεκλογική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα 12/9/15



Βίντεο με τις ομιλίες Γ. Τσιρώνη, Ν. Ξυδάκη, Μ. Νερούτσου Χαιρετισμός Π. Κουρουμπλή στη Γλυφάδα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 

Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν οι πολίτες θα τολμήσουν την ανανέωση του πολιτικού συστήματος και την αναγέννηση του κράτους ή θα επιλέξουν τους γεννήτορες της χρεοκοπίας. Να δοθεί ο πολιτικός χρόνος να εκδιπλωθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα: κράτος και δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμοί, εργασία, πρόνοια. Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει αναδιανομή ισχύος και πλούτου υπέρ των αδυνάτων και των πληττόμενων μικρομεσαίων, σημαίνει άρση των ανισοτήτων, σημαίνει διεύρυνση του ορίζοντα ελευθερίας. Η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη και ψυχική ανάταση, για πολιτισμική επανεκκίνηση. N. Ξυδάκης

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ

Μαζί με τους πρόσφυγες, στις ακτές της Ελλάδας ξεβράζεται και η Ευρώπη.

ΥΓΕΙΑ

Κοινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και της ευρωβουλευτού των Πράσινων, Ska Keller | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κοινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και της ευρωβουλευτού των Πράσινων, Ska Keller | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Κουμουνδούρου η Ευρωβουλευτής των Πράσινων, Ska Keller. Στην μεταξύ τους συνομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας και η Ska Keller ανέπτυξαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των προσφύγων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και οι δυνατότητες προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα, η επερχόμενη συνάντηση για το κλίμα στο Παρίσι και η σπουδαιότητα της κοινωνικής διάστασης στις περιβαλλοντικές πολιτικές.
Ακολουθεί η κοινή δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βελτίωση της παιδείας για όλους και δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών



    Η υποκρισία των υποστηρικτών της αριστείας

    Του Ηρακλή Πλιάκη*
    Με αφορμή το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, η δημόσια συζήτηση συχνά επικεντρώνεται στην εκπαίδευση. Θέματα αιχμής: τα κενά στα σχολεία και η αριστεία.
    Πίσω από τους υψηλούς τόνους και τις κατηγορίες περί αριστερής ιδεοληψίας κρύβεται μια ουσιαστική ιδεολογική αντιπαράθεση, που αφορά τη μελλοντική κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης.
    Αρχικά, πρέπει να τονιστεί ότι τα κενά δεν είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος. Αντίθετα, αποτελούν συνέπεια των πολιτικών συνειδητής απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης της περιόδου 2010-14, που στιγματίστηκε από τη δραματική μείωση των προσλήψεων και τον μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών.

    Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

    Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

    ΣΠΟΤ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    ΜΙΚΡΟMEΣΑΙΟΙ


    Θάλασσα



    Η νέα ταινία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπογραμμίζει την αντίφαση που ζήσαμε όλοι μας αυτό το καλοκαίρι.

    Κατρούγκαλος σε Τρέμη: Είστε σε διατεταγμένη αποστολή κ. Τρέμη

    ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος μας ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες ανάπτυξής της | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

    Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο στόχος μας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες ανάπτυξής της, παραμένει αταλάντευτος.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στην οικοδόμηση ενός συστήματος παιδείας δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής και ποιοτικά αναβαθμισμένης, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας αλλά και της ελευθερίας.
    Μέσα σε μόλις επτά μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια σειρά από πρωτοβουλίες σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να περιορίσει τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα από της προηγούμενες κυβερνήσεις και να ανοίξει το δρόμο για την επιβεβλημένη σήμερα δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού της συστήματος.
    Ευελπιστούμε αυτή η σχολική χρονιά να  είναι δημιουργική και γόνιμη ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.

    ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος μας ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες ανάπτυξής της | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

    ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

    Αλ. Τσίπρας στο debate: Οι πιο κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας


    http://www.ecoleft.gr

    «Είναι στο χέρι μας, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας τις τοποθετήσεις του στο 3ωρο debate της Τετάρτης

    Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

    Νίκος Ξυδάκης: Ό,τι έφερε στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχύει Οι ίδιες ανάγκες, η ίδια δίψα για ισότητα η ίδια δίψα για ελευθερία.

    Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Και έχουν αλλάξει και αντιλήψεις και στάσεις μέσα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά μια κυβέρνηση της αριστεράς με δυσμενή συσχετισμό στο μέτωπο των δανειστών. Και κατόρθωσε να κρατήσει τη χώρα όρθια απέναντι σε μια σύγκρουση με ένα ωμό εκβιασμό.
    Στην ιστορία και την πολιτική δεν υπάρχουν "σιγουράκια". Σε αυτή τη φαση έπρεπε να ζήσει η χώρα. Ο δρόμος όμως εξακολουθεί να υπάρχει και είναι αυτός ο ορίζοντας ισότητας και ελευθερίας που διαρκώς τον κυνηγάς. Δεν υπάρχει στην ιστορία παγωμένος χρόνος, δεν υπάρχουν παγωμένες καταστάσεις.
    Ό,τι έφερε στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχύει. Οι ίδιες ανάγκες, η ίδια δίψα για ισότητα
    η ίδια δίψα για ελευθερία.

    Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

    Διαφθορά: τι έγινε τους τελευταίους 7 μήνες






































    H ΝΔ θέλει τη συγκυβέρνηση για να ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην 7μηνη διαπραγμάτευση αναφορικά με την απομείωση του χρέους. Για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής. Για να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για να πει "ναι" σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό.
    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή, σημείωσε πως "Η εκτελεστική εξουσία μόνο την ευχή μπορεί να κάνει για να προχωρήσει πιο γρήγορα και να δώσει και την υποδομή στη δικαιοσύνη να λειτουργήσει πιο γρήγορα"!
    Επιπλέον, η Σ. Βούλτεψη, σε πρόσφατη συνέντευξη της, μιλώντας για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν άδειες, είναι ψηφιακό το σήμα, είναι παραμύθι όλο αυτό. Τι άδεια να δώσω; Καθένας μπορεί να εκπέμπει με άδεια του ΕΣΡ, δεν έχω καμία σχέση εγώ ως κράτος».  
    ΠΗΓΗ :το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ