Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις (Video)


«Όσοι έχουν κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα ωφελούνται από το ασφαλιστικό» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος εξηγώντας ότι τα μέτρα είναι «σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, βοηθάμε τους αδύναμους και τους φτωχούς»

Αυτοί που τράβαγαν το κάρο μέχρι σήμερα είναι οι μισθωτοί υπογράμμισε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι πρέπει να πληρώσουν και οι άνθρωποι με εισόδημα 40.000, 50.000 και 60.000. «Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 προσδιόρισε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που αφορούν ότι δεν θα μειωθεί καμιά κύρια σύνταξη και ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια σ την εθνική σύνταξη.Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, τα σημεία αιχμής της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς είναι οι ασφαλιστικές εισφορές, οι συντάξεις και τα εισοδηματικά κριτήρια.
«Τους είπαμε ότι βγήκαμε για να βοηθάμε τους αδύναμους» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη καθώς «έχει ίδιους φόρους για όλους». Τέλος πρόσθεσε ότι οι βουλευτές  δεν θα έχουν πλέον φορολογική ασυλία.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη.