Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το αυγό του φιδιού


Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το αυγό του φιδιού

Το ανθρωπόμορφο ερπετό του φασισμού και του ρατσισμού βγήκε από την τρύπα του και στο δήμο μας Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσα στο σκοτάδι πριν ξημερώσει η Παρασκευή 28 Μαΐου με μια διχαστική ανακοίνωση που στάζει ρατσιστικό δηλητήριο η οποία μοιράστηκε από πληρωμένο συνεργείο σε ολόκληρη την πόλη μας.

Ο χρόνος που επέλεξαν δεν είναι τυχαίος.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι το πρώην αεροδρόμιο θα αποσυμφορηθεί καθώς προτείνονται και δημιουργούνται νέα κέντρα φιλοξενίας, δηλαδή τώρα που και ο δικός μας Δήμος πρέπει να υποδείξει τέτοιους χώρους.

Λίγες μέρες μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα σχέδια της Lamda Development που θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή τους χώρους του αεροδρομίου και της παραλίας και τις τοπικές αγορές.

Τα ψέματα που αραδιάζουν ως δήθεν θέσεις της Δημοτικής Συνεγασίας δεν τα ακούμε για πρώτη φορά. Τα επαναλαμβάνει με τον πιο χυδαίο και επαγγελματικά γκαιμπελικό τρόπο η παράταξη Κωνσταντάτου και τα φερέφωνά της.


Την υπεράσπιση των συμφερόντων του Λάτση και των αραβικών και κινέζικων κεφαλαίων της κοινοπραξίας που διεκδικεί το Ελληνικό την έχουμε ξαναδεί. Το κάνουν εδώ και χρόνια με τον πιο λυσσαλέο τρόπο η παράταξη Κωνσαντάτου και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Το νέο είναι ότι η φασιστική συνιστώσα της παράταξης Κωνσταντάτου προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και δεν κρύβεται πλέον στην αγκαλιά της "ενωμένης πόλης" όπως έπραξε στις εκλογές του 2014.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ' επανάληψη και ιδιαίτερα με την ανακοίνωση της ΝΕ στις 10 Απριλίου ότι ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Ο δήμαρχος όχι μόνο πρέπει να πάψει να κρύβεται, αλλά θα έπρεπε έμπρακτα να αποδείξει ότι δεν είναι ο ίδιος πίσω απ' αυτή την αποτρόπαια και επικίνδυνη ενέργεια, πράγμα που απέφυγε να κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου.

Είναι δικαίωμά του η επιλογή του να είναι ο πιο πιστός μπάτλερ του Λάτση και της αραβικών και κινέζικων συμφερόντων κοινοπραξίας που διεκδικούν τους χώρους του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας.

Είναι όμως υποχρέωσή του, ως θεσμικού παράγοντα, να εγκαταλείψει τη ρατσιστική ρητορική, να πάρει αποστάσεις από τη συγκεκριμένη ενέργεια, να καταδικάσει απερίφραστα και να αποβάλει από την παράταξή του τη φασιστική συνιστώσα.

Είναι υποχρέωσή του, ως δημάρχου, να συμβάλλει, μαζί με όλους του δημάρχους της Αττικής και της Ελλάδας, να αποσυμφορηθεί το Ελληνικό, προτείνοντας χώρους ανθρώπινης φιλοξενίας για τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδέουμε τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό με την αξιοποίηση του χώρου και διαφωνούμε με τη σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ουσιαστικά χαρίζει στον όμιλο Λάτση χιλιάδες στρέμματα και προβλέπει τη δημιουργία μιας άλλης πόλης χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και με δυσμενείς επιπτώσεις στις αγορές και στην κατοικία των γύρω δήμων.

Οι Οργανώσεις Μελών Αργυρούπολης και Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιτρέψουμε σε μια δράκα φασιστοειδών να δηλητηριάζουν την κοινωνική συνοχή της τοπικής κοινωνίας μας.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένοι με το λαό της πόλης μας θα κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να ξαναμπούν στις τρύπες τους τα ανθρωπόμορφα ερπετά που σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια.

02 Ιουνίου 2016
Οι Οργανώσεις Μελών Αργυρούπολης & Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ