Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: Κοινή μας βούληση καλύτερη Ευρώπη #eumedsummit




«Στόχος είναι η επικοδομητική συμβολή για το μέλλον της ΕΕ στην άτυπη, μεν, σημαντική, δε, σύνοδο της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέηγς Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στο Ζάππειο Μέγαρο.
 
«Συναντιόμαστε στην Αθήνα, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, είπε. Αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή θάλασσα. Τα κοινά προβλήματα και η κοινή βούληση να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ευρώπη. 
 
Οι χώρες μας έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του Σένγκεν και βιώνουν την πίεση των προσφυγικών ροών. Είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, που συνορεύουν με την αποσταθεροποιημένη περιοχή της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
 
Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των παράλληλων κρίσεων. Η Μεσόγειος είναι η Ιστορία και ο πλούτος πολιτισμών και θρησκειών. Είναι οι ακατάλυτοι δεσμοί, που μας φέρνουν εδώ, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης».
 
Ο κ.Τσίπρας έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας για την ανταπόκριση της οποίας έτυχε η πρόσκλησή του, «λίγες ημέρες πριν τη Μπρατισλάβα, με στόχο να πραγματοποιήσουμε κοινή συμβολή στον διάλογο που ξεκινάει για το μέλλον της Ε.Ε.».