Όχι μόνο γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα πληρώνουμε λιγότερο, αλλά κυρίως επειδή είναι η πρώτη φορά που θα επιβραβευτούν αυτοί που πρέπει.

Αυτοί που πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς, και όλοι ξέρουμε ότι αυτό γινόταν με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά και όσοι είναι συνεπείς στον διακανονισμό που είχαν κάνει με τη ΔΕΗ και με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους.
Η κίνηση αυτή σπάει τον ανήθικο κανόνα της ατιμωρησίας που είχαν επιβάλει τα δύο μεγάλα κόμματα επί δεκαετίες αλλοιώνοντας το DNA της ελληνικής κοινωνίας.
Γιατί, πίσω από τα συνήθη υποζύγια (μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά όσους δεν είχαν "μαύρα" εισοδήματα) κρύβονταν, ελέω των τότε κυβερνόντων, οι εκ πεποιθήσεως μπαταχτσήδες, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα.
Ο κανόνας της επιβράβευσης της συνέπειας όμως πρέπει να περάσει παντού. Από τη φορολογία έως συνολικά τον τρόπο που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση.
Τα κίνητρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να υπάρχει έτσι κι αλλιώς ένα δίχτυ αλληλεγγύης και ασφάλειας στους ανήμπορους, τους φτωχούς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.
Δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό οι κατά τεκμήριο εύποροι να εμφανίζουν εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου, οι φτωχοί και οι άνεργοι να βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τον φοροφυγά. Αυτός πλέον πρέπει να μπει στο επίκεντρο της κοινωνικής διαφάνειας. Πρέπει να αποκαλυφθεί και να πληρώσει αυτά που του αντιστοιχούν.
Γιατί, όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να πληρώνει, απολάμβανε όλα τα προνόμια που είχε θεσπίσει η πολιτεία για τους οικονομικά αδύναμους, μειώνοντας ταυτοχρόνως το κοινωνικό εισόδημα από αυτούς που το είχαν ανάγκη.